WAB: 5 praktijkvragen over de transitievergoeding

Met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) verandert de regeling over de transitievergoeding. Werknemers krijgen vanaf de eerste dag recht op een transitievergoeding, ook tijdens de proeftijd. En vanaf 1 januari 2020 gelden er andere rekenregels. In deze whitepaper beantwoordt arbeidsrechtsadvocaat Maarten van Gelderen de 5 meest gestelde vragen over de nieuwe transitievergoeding.

  1. Hoe wordt de transitievergoeding berekend bij ultrakorte dienstverbanden?
  2. Hoe bereken je de transitievergoeding bij een oproepkracht?
  3. Welke transitievergoeding zijn wij als werkgever verschuldigd als wij besluiten om een tijdelijk arbeidscontract (aangevangen in 2018) in 2020 niet te verlengen?
  4. Bij wie ligt het initiatief om de transitievergoeding uit te betalen, bij de werknemer of de werkgever?
  5. Als je werkgever een vaststellingsovereenkomst afsluit in 2019, met een beëindigingsdatum in 2020 (vanwege de fictieve opzegtermijn), welke transitievergoeding is dan van toepassing?

Vul uw gegevens in en ontvang de antwoorden overzichtelijk in uw mailbox.

We verwijzen je graag naar de voorwaarden van bovenstaande opt-in. Deze vind je in de footer van de website bij "privacy policy"

Data privacy

We willen je up-to-date houden over de ontwikkelingen van XpertHR en haar producten via e-mails waarvan we denken dat je daarin geïnteresseerd bent. De inhoud van deze XpertHR * e-mails kunnen bestaan uit geselecteerde artikelen, product updates, informatie over aankomende evenementen of uitnodigingen voor deelname aan onderzoeken. Wil je deze e-mails van XpertHR ontvangen vink dan de “opt in” box aan.

 

* XpertHR is een handelsnaam van Reed Business B.V. Door het registreren van je gegevens heb je er notie van dat wij je persoonlijke gegevens verwerken volgens onze Privacy Policy.