WAB: 8 PRAKTIJKVRAGEN OVER DE OPROEPOVEREENKOMST

In deze whitepaper leest u of een werkgever een oproepkracht binnen vier dagen kan afzeggen. En wat als oproepkrachten geen vast urencontract willen? Arbeidsrechtadvocaat mr. Maarten van Gelderen geeft antwoord op de meest gestelde vragen van HR.

Van 'ben ik verplicht om een oproepkracht een vaste arbeidsomvang te bieden? Ook als een medewerker toch liever de flexibiliteit behoudt' tot 'vanaf welk moment moet de werkgever medewerkers met een min/max-contract voor onbepaalde tijd een vast contract aanbieden: eind 2020 of vanaf 1 januari 2020?'.

Vul onderstaand formulier in en ontvang de whitepaper in uw mailbox.

We verwijzen je graag naar de voorwaarden van bovenstaande opt-in. Deze vind je in de footer van de website bij "privacy policy"

Data privacy

We willen je up-to-date houden over de ontwikkelingen van XpertHR en haar producten via e-mails waarvan we denken dat je daarin geïnteresseerd bent. De inhoud van deze XpertHR * e-mails kunnen bestaan uit geselecteerde artikelen, product updates, informatie over aankomende evenementen of uitnodigingen voor deelname aan onderzoeken. Wil je deze e-mails van XpertHR ontvangen vink dan de “opt in” box aan.

 

* XpertHR is een handelsnaam van Reed Business B.V. Door het registreren van je gegevens heb je er notie van dat wij je persoonlijke gegevens verwerken volgens onze Privacy Policy.