Thema: Verzuim

Spreker: Kimberley Collée
Datum: Dinsdag 21 november 2023
Tijd: 10:30 uur - 11:30 uur

Ben je geïnteresseerd in het belang van een goed verzuimbeleid en hoe je dit optimaal kunt implementeren binnen jouw organisatie? Arbeidsrechtadvocaat Kimberley Collée neemt je mee in de essentiële aspecten van een goed verzuimbeleid. Relevant onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: verzuimbegeleiding, de inhoud van een verzuimprotocol, toegang tot de bedrijfsarts, re-integratie, registratie vs. privacy. Ook wordt stilgestaan bij de laatste wetswijzigingen en de invloed daarvan op het verzuimbeleid.

Wat kun je verwachten:

  • Het belang van een goed verzuimbeleid: ontdek waarom een doeltreffend verzuimbeleid van essentieel belang is voor een gezonde werkomgeving en een succesvolle bedrijfsvoering.
  • Hoe ziet een goed verzuimbeleid eruit? Leer over de belangrijkste elementen en kenmerken van een effectief verzuimbeleid dat voldoet aan de wettelijke vereisten.
  • Verzuimbegeleiding en toegang tot de bedrijfsarts: krijg inzicht in de rol van de bedrijfsarts bij verzuimbegeleiding.
  • Re-integratie en registratie vs. privacy: leer de juiste balans te vinden tussen het registreren van verzuimgegevens en het waarborgen van de privacy van werknemers tijdens het re-integratieproces.
  • Wetwijzigingen van 1 juli jl. en kamerbrief van de minister: ontdek hoe recente wetswijzigingen van invloed zijn op verzuimbeleid en welke veranderingen relevant zijn voor jouw organisatie. 

Over de spreekster
Kimberley Collée is werkzaam als arbeidsrechtadvocate binnen RWV. Ze adviseert onder meer over (collectieve) ontslagtrajecten, medezeggenschapsrecht, arbeidsovereenkomsten, cao-recht, arbeidsongeschiktheid- en re-integratie. In arbeidsrechtelijke kwesties staat zij zowel werkgevers als werknemers bij. Ook geeft zij arbeidsrechtelijke webinars aan HR-professionals bij XpertHR.

Verdien 10 NIRPA PE punten
Vraag met de deelnamebevestiging die je ontvangt na afloop van het webinar de PE punten aan bij het Nirpa. Dit kan alleen als je het webinar live meekijkt.
Meld je hier gratis aan!

Op het gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Terms and conditionsPrivacybeleid en Cookie verklaring. XpertHR is part of the LexisNexis® Risk Solutions Group portfolio of brands. Copyright © 2021 LexisNexis Risk Solutions Group. Auteursrecht voorbehouden.

Cookie-instellingen wijzigen

XpertHR is a trademark of LNRS Data Services Limited.  
XpertHR Logo is a trademark of LNRS Data Services B.V.  Copyright © 2021 LexisNexis Risk Solutions Group.