WAB: 5 PRAKTIJKVRAGEN OVER DE KETENREGELING

De nieuwe ketenregeling, die met intreding van de WAB per 1 januari 2020 geldt, brengt zowel veranderingen als
veel vragen met zich mee. In deze whitepaper beantwoordt advocate Steffie Schepers de volgende 5 praktijkvragen van professionals over de ketenregeling.

  1. Hoe wordt de grens van twaalf gewerkte uren per week berekend voor de uitzondering van de ketenregeling die geldt voor 18-minners?
  2. Ontstaat er een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als de termijn van 24 maanden in 2019 al wordt overschreden?
  3. Is de ragetlieregel alleen van toepassing bij dezelfde functie?
  4. Wat zijn de percentages van de hoge en lage premie?
  5. Gelden de verplichtingen van de WW-premie ook als je eigen risicodrager bent?

Vul onderstaand formulier in om de whitepaper te ontvangen.

We verwijzen je graag naar de voorwaarden van bovenstaande opt-in. Deze vind je in de footer van de website bij "privacy policy"

Data privacy

We willen je up-to-date houden over de ontwikkelingen van XpertHR en haar producten via e-mails waarvan we denken dat je daarin geïnteresseerd bent. De inhoud van deze XpertHR * e-mails kunnen bestaan uit geselecteerde artikelen, product updates, informatie over aankomende evenementen of uitnodigingen voor deelname aan onderzoeken. Wil je deze e-mails van XpertHR ontvangen vink dan de “opt in” box aan.

 

* XpertHR is een handelsnaam van Reed Business B.V. Door het registreren van je gegevens heb je er notie van dat wij je persoonlijke gegevens verwerken volgens onze Privacy Policy.